RADIO FELIX & MIND MY MIND

VRIJDAG, 27 MAART

VANAF 20u00 - ZUIVELMARKT, HASSELT

 

In de week voorafgaand aan Wereld Autisme Dag organiseren de Liga Autisme Vlaanderen, JEF & Dalton vertoningen van de korte documentaire 'Radio Felix' en de kortfilm 'Mind My Mind'. Achteraf is er een panelgesprek.

RADIO FELIX

Felix is presentator van zijn eigen radio programma: Radio Felix! Hij bericht over politieke wantoestanden en spannende tennis-wedstrijden in zijn eigen verzonnen nieuws-wereld. Op school wordt Felix vaak op de proef gesteld door zijn autisme. Hij gebruikt zijn radio programma om de confrontaties op school beter te begrijpen.

'Radio Felix' maakt deel uit van Ket & Doc 2020. Dat zijn elk jaar vijf nieuwe kinderdocumentaires van Vlaamse bodem. In dit unieke format bekijk je de wereld 15 minuten lang door de ogen van een kind. Ket & Doc is een project van VAF, Ketnet en JEF. De Liga Autisme Vlaanderen zette mee zijn schouders onder de Ket & Doc productie 'Radio Felix'.

MIND MY MIND

Chris camoufleert zijn obsessie voor duikbommen-werpers dankzij de hulp van Hans, een mannetje dat in zijn hoofd woont en hem helpt te overleven in de sociale jungle. Vooral flirten en romantische relaties zijn een hele opgave omdat ze samengaan met duizenden ongeschreven regels. Wanneer Gwen hem uitnodigt om naar haar favoriete kameleon te komen kijken, wordt Hans' flirtplan in werking gesteld. Maar dan gaat de kameleon dood en zoekt Gwen troost.

Regisseur Floor Adams werkte 6 jaar aan deze film waarin ze haar professionele en persoonlijke ervaringen met mensen met autisme verwerkte. 'Mind My Mind' is een hoopvolle, optimistische film die iedereen aanmoedigt om geduldig met elkaar te zijn en niet te snel te oordelen. De film viel intussen meermaals in de prijzen en richt zich op een doelpubliek vanaf 15 jaar.

DEELNEMEN

Toegang tot de voorstellingen en het debat is gratis en maakt deel uit van het Ciné Solidair programma van de stad Hasselt. 

Inschrijven is niet nodig.

PROGRAMMA

20u00

Onthaal & welkom

20u15

Vertoning documentaire 'Radio Felix'

20u30

Vertoning kortfim 'Mind my Mind'

21u00

Panelgesprek

- Ann van de Liga Autisme Vlaanderen

- thuisbegeleidster van LSA

- een ouder van een kind met ASS

- een volwassene met ASS

22u00

Voorziene einde

LOCATIE

Z33 - House for contemporary art,
design and architecture

Bonnefantenstraat 1, 3500 Hasselt

Parkeren kan in de ondergrondse
parking van Dusartplein
(€ 2,00 per 50 minuten)

JEF

JEF brengt eigenwijze, supergoede films in de zalen, bij je thuis en op school. JEF is er voor en door kinderen en jongeren en nodigt hen uit om mee te doen aan workshops, zelf films te maken en te experimenteren met nieuwe media. 

JEF zorgt ervoor dat de films zichtbaar en toegankelijk zijn voor een breed en divers publiek in onderwijs en vrije tijd.

KET & DOC

ZATERDAG, 28 MAART, 11u00-12u15

Op zaterdag worden alle kinderdocumentaires van
Ket & Doc vertoond in Z33.

In dit unieke format bekijk je de wereld telkens 15 minuten lang door de ogen van een kind. En hun verhalen zijn allemaal waar gebeurd.

KINDERDOCUMENTAIRES 2020

Radio Felix - over autisme

Circus zonder tent - over dromen en ambities

Papamagneet - over gemis en hoe ermee om te gaan 

Bertha en de wolfram - over ziektes

Fien, Jip & Fien - over verliefdheid

Limburgse Stichting Autisme

Donkweg 49

3520 Zonhoven

Tel. 011 55 99 60

LSA@wegwijs.stijn.be

www.lsa.be

  • Facebook - White Circle

Limburgse Stichting Autisme maakt deel uit van vzw Stijn, vergund
door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

© Limburgse Stichting Autisme 2019

Contacteer ons

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now